'Bespottelijke vertoning' bij PSV: 'Van Bommel-ontslag zag ik daar al aankomen'

'Bespottelijke vertoning' bij PSV: 'Van Bommel-ontslag zag ik daar al aankomen'

30-12-2019 15:04
89

De persconferentie van Mark van Bommel na de Europa League-vernedering van PSV door Sporting Portugal (4-0) was een 'bespottelijke vertoning'. Dat vindt NOS-verslaggever Bert Maalderink, die na afloop botste met perschef Thijs Slegers.

Maalderink legde Van Bommel het vuur aan de schenen, maar werd afgekapt door Slegers. De NOS-verslaggever was daar weer niet van gediend. "Dit is niet mijn mooiste reportage van 2019. Misschien is het zelfs wel het lelijkste stukje dat ik afgelopen jaar maakte. Maar sommige dingen zijn mooi van lelijkheid. Dat geldt hier ook. Vooral omdat alles zo rauw en echt is", reflecteert Maalderink op de NOS-website.

De irritatie nam met de seconde toe bij Maalderink, geeft hij toe. "En die van Thijs Slegers ook. Slegers probeerde Van Bommel te beschermen tegen vervelende vragen. Maar juist Van Bommel was degene die stoïcijns en rustig bleef. Hij had helemaal geen bescherming nodig."

Slegers beriep zich op de 'regel' dat niet-rechtenhouders een beperkt aantal vragen mogen stellen. Een 'oneigenlijk argument', vindt Maalderink. "Direct na afloop ben ik naar PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands gelopen en heb hem verteld dat ik het een bespottelijke vertoning vond. Dat wist hij trouwens al, want hij zat zelf in de zaal. Hij zou het 'meenemen', zei hij. Slegers sprak me daarna ook nog even aan. Maar toen hij weer begon over 'zeven vragen', heb ik maar een punt achter dat gesprek gezet."

"Mark van Bommel heb ik nooit meer gesproken. Maar dat zal nog weleens gebeuren. Bij een andere club. Want ruim twee weken later bleek het vertrouwen van PSV in de trainer Mark van Bommel op. Dat was precies wat ik daar in Lissabon al aan zag komen."