FC Twente voorzichtig op transfermarkt: 'Gerichte aankopen zitten er zelden bij'

FC Twente voorzichtig op transfermarkt: 'Gerichte aankopen zitten er zelden bij'

07-01-2020 13:27 Laatste update: 13:36
26

Ted van Leeuwen wil de selectie van FC Twente graag versterken deze winter, maar zal tegelijkertijd niet te snel handelen. De technisch directeur ziet namelijk dat het aantrekken van spelers in de winterstop zelden goed uitpakt.

"Het domste wat we nu kunnen doen, is overhaast te werk gaan. Dan gaat het geheid fout en slaan we de plank mis", opent Van Leeuwen tegenover Tubantia. "Winteraankopen worden vaak in paniek gehaald, gerichte aankopen zitten er zelden bij."

De genoemde voorzichtigheid wil niet zeggen dat Twente niet rondkijkt op de transfermarkt. In de laatste vijf Eredivisie-duels werd er slechts één punt gepakt: hoewel Van Leeuwen niet wil spreken over een crisis, ziet hij de problemen binnen de club. "Het diepe verval is wel iets om je zorgen om te maken."

En dus blijven de Tukkers alert op eventuele versterkingen. "We kijken naar alles, niet alleen de verdediging. Het positieve is dat ik heb gemerkt dat we ondanks de resultaten van de laatste maanden, een goede naam hebben bij de grote clubs. Er vliegen heel wat vogels in de lucht boven ons, maar er is nog niets geland", aldus Van Leeuwen.