Ajax en Van der Sar hinten naar nieuwe speler: terugkeer Babel 'kwestie van tijd'

Ajax en Van der Sar hinten naar nieuwe speler: terugkeer Babel 'kwestie van tijd'

08-01-2020 12:06 Laatste update: 13:05
53

De kans lijkt groot dat Ajax zich woensdag nog gaat versterken met Ryan Babel. De terugkeer van de 33-jarige aanvaller is volgens Voetbal International een kwestie van tijd. Een 'hint' van Edwin van der Sar bleek achteraf geen voorbode te zijn op een transfer.

Ajax wil Babel tot het einde van het seizoen huren van Galatasaray. De deal is nog niet wereldkundig gemaakt, maar volgens VI lijkt niets een terugkeer van de Oranje-international nog in de weg te staan. 'Op enkele juridische zaken na is de deal beklonken', klinkt het.

Wedden

Meer odds

Van der Sar gooide woensdag na de ochtendtraining van Ajax nog eens extra olie op het vuur, maar dat bleek een losse flodder. Op Twitter leek de algemeen directeur te hinten op het feit dat de transfer van Babel spoedig afgerond wordt, waarop het mediateam van Ajax reageerde. Even later tweette Van der Sar dat hij op zichzelf doelde.

Mogelijk meldt Babel zich deze week nog in het trainingskamp van Ajax in Qatar. De ervaren Amsterdammer maakte in 2004 zijn debuut bij Ajax en vertrok drie jaar later naar Liverpool. Tijdens het seizoen 2012/2013 keerde hij al eens terug. Hij is bereid salaris in te leveren om een Ajax-rentree mogelijk te maken.