Advocaat: 'Alle respect voor Ajax, zo'n speler zou geweldig zijn voor Feyenoord'

Advocaat: 'Alle respect voor Ajax, zo'n speler zou geweldig zijn voor Feyenoord'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 21:13zo 12-01-2020 om 21:13

Met uitgekiend aankoopbeleid kan Feyenoord het gat met Ajax verkleinen. Daar is Dick Advocaat heilig van overtuigd. De trainer kijkt met 'alle respect' naar de verrichtingen van de Amsterdamse club op de transfermarkt.

"Ajax is weg, AZ ook. Dat mag natuurlijk nooit meer gebeuren! Blijf ik zeggen", zegt Advocaat in gesprek met Voetbal International over de titelrace. "Feyenoord moet ieder jaar meedoen om het kampioenschap. Hoe? Daar moet zo'n grote club gewoon maar voor zorgen. De aansluiting met Ajax moeten we weer zien te vinden en dat kan door goede spelers te halen. Gezien de financiële situatie is dat moeilijker dan het is. "

"Alle respect voor Ajax", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Zij huren even een speler die voor ons geweldig zou zijn, ik heb Ryan Babel toen zelf niet voor niets teruggehaald naar Oranje. Maar Ajax gaat ook spelers kwijtraken. Dan kopen ze wel nieuwe, maar je weet toch niet of het niveau dan meteen weer zo hoog is."

Advocaat stelt dat Feyenoord de fouten uit het verleden aan het herstellen is. Dat kost tijd, weet hij. "Maar er loopt talent. Orrie Kökçü, Malacia, Sinisterra, Senesi. Zij worden goede spelers, alleen moet bij Kökçü en Luis het rendement wel omhoog. Met een goed aankoopbeleid, kun je als club het gat met Ajax in ieder geval kleiner maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws