Guidetti hakt knoop door en kiest voor Duitsland: huur met optie tot koop

Guidetti hakt knoop door en kiest voor Duitsland: huur met optie tot koop

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 14:53vr 17-01-2020 om 14:53

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 15:10vr 17-01-2020 om 15:10

John Guidetti speelt de rest van het seizoen in de 2. Bundesliga. Hannover 96 neemt de Zweedse spits op huurbasis over van het Spaanse Alavés en heeft een optie tot koop bedongen.

Dat bevestigen Hannover en Alavés. Guidetti onderging vrijdagochtend een medische keuring en traint in de middag voor het eerst mee. Hij krijgt bij Hannover rugnummer 9. Deze winter werd de 27-jarige Zweed ook in verband gebracht met Feyenoord, maar trainer Dick Advocaat was naar verluidt geen voorstander van zijn komst.

"Hannover is een grote club, maar presteert nog niet op de top van zijn kunnen. Ik wil helpen om de weg naar boven weer in te zetten", reageert Guidetti op de website van zijn nieuwe club. "Als we de juiste mentaliteit en focus hebben, hard werken en elke wedstrijd honderd procent geven, zullen we succesvol zijn. Ik heb veel goede dingen gehoord over het team."

Hannover staat halverwege het 2. Bundesliga-seizoen op de dertiende plaats. Guidetti speelde eerder bij Brommapojkarna, Manchester City, Feyenoord, Stoke City, Celtic, Celta de Vigo en Alavés. Bij de laatste club kwam hij dit seizoen nauwelijks aan spelen toe. Na zijn overstap in januari 2018 speelde hij 49 wedstrijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws