Ten Hag hekelt buitenspelsituaties VAR: 'Is het juist niet fair door geworden'

Ten Hag hekelt buitenspelsituaties VAR: 'Is het juist niet fair door geworden'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 18:39vr 17-01-2020 om 18:39

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond pleitte eerder deze week voor de komst van betere technologie, waardoor er met de VAR net zoals in de Premier League beter gekeken kan worden naar buitenspelsituaties. Ajax-coach Erik ten Hag is hier echter geen voorstander van.

Ten Hag begrijpt dat de VAR een welkome toevoeging is aan de Eredivisie, maar vindt ook dat je te ver kan gaan. "Voor Fairplay, dan ben je voor de VAR. Brandbreedte, aantal voorbeelden gezien bij buitenspelsituaties, daar is het juist niet fair door geworden", vertelt de Ajax-trainer op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hij hoopt dan ook niet dat er volgend seizoen gebruikt wordt gemaakt van hetzelfde systeem als de scheidsrechters in Engeland nu gebruiken.

"Je wilt goals zien, maar als je met allemaal camerapunten gaat kijken of iemand met een haarlok buitenspel staat, dat gaat veel te ver. We moeten erover nadenken hoe je die VAR inzet en wat uiteindelijk de afspraken zijn. Elke keer analyseren en kijken of je op de juiste weg zit of dat er een aanpassing gedaan moet worden", sluit Ten Hag zijn relaas over de VAR af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de KNVB de VAR-technologie verder uitbreiden, zodat buitenspel beter beoordeeld kan worden?

(712 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws