Nijland: 'Hij kan verrassen bij PSV, kan beter dan verwachte match zijn'

Nijland: 'Hij kan verrassen bij PSV, kan beter dan verwachte match zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 09:06za 18-01-2020 om 09:06

Ernest Faber moet in de komende vijf maanden het seizoen van PSV zien te redden. Hans Nijland, die bij FC Groningen met hem samenwerkte, is zeer te spreken over de 48-jarige trainer.

"Hij kan goed met spanningen omgaan en blijft met hulp van een dosis humor vaak verbazingwekkend rustig", zegt de voormalig algemeen directeur van de Trots van het Noorden tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik denk dat hij kan verrassen bij PSV en dat het wel eens een beter dan verwachte match kan blijken te zijn."

Nijland is zeer lovend over Faber, die twee jaar trainer was in Groningen. "Gegeven de omstandigheden heeft hij het in Groningen goed gedaan. Hij kan een team maken van zijn staf en elftal, durft jonge spelers in het diepe te gooien en ze mogen ook fouten maken. Ernest heeft oog voor de totale organisatie en wat PSV vanaf nu nog meer gaat merken, is dat het een heel evenwichtig mens is."

"Ik heb me er altijd enorm over verbaasd hoe ontspannen hij voor wedstrijden is", vervolgt Nijland. "En denk erom, in Groningen is het ook lastig hoor. De achterban is uitermate kritisch en de pers is niet mals als het niet loopt. Natuurlijk is het verwachtingspatroon lager dan in Eindhoven, maar daar werk je met andere spelers en is een topper als Ritsu Doan een van de velen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws