Heerkens verliest 'battle of wills': 'Ik zag Hahn naar de hoek gaan en switchte'

Heerkens verliest 'battle of wills': 'Ik zag Hahn naar de hoek gaan en switchte'

23-01-2020 10:59 Laatste update: 11:22
14

Freek Heerkens bewees woensdagavond zijn ploeg Willem II een slechte dienst. Hij schoot de eerste penalty uit de strafschoppenserie met SC Heerenveen over en dat vormde de opmaat voor de Tilburgse uitschakeling.

Na een slopende 120 minuten voetbal was het Heerkens die als eerste aanlegde voor zijn strafschop. De verdediger liet zich afleiden door doelman Warner Hahn. "Hij ging niet tussen de palen, dan telt 'ie sowieso niet. Erg zuur voor mij, maar de volgende keer zal ik hem direct weer willen nemen. Ik zie op het laatste moment in m'n ooghoeken dat Hahn naar mijn hoek gaat, dus ik wil switchen, maar die bal stijgt te snel op", concludeert hij voor de camera van Omroep Brabant.

Heerkens neemt de misser vooral zichzelf kwalijk. "De een zegt dat je er wel op kan trainen en de een zegt dat dat je er niet op kan trainen. Ik denk dat het heel moeilijk is om na te bootsen wat er op dat moment loskomt in zo'n penaltyserie. Desalniettemin kan je wél je trap trainen en als je dan kijkt naar het technische aspect van het nemen van een penalty dan valt het te trainen", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie