Afellay over rode kaart: 'Ik was eerder bij de bal, logisch dat je zo inkomt'

Afellay over rode kaart: 'Ik was eerder bij de bal, logisch dat je zo inkomt'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 22:11zo 26-01-2020 om 22:11

Voor Ibrahim Afellay is zijn 'basisrentree' bij PSV uitgelopen op een totale deceptie. De 33-jarige Utrechter kreeg rood tegen FC Twente en zag de 1-0 voorsprong van zijn ploeg veranderen in een 1-1 gelijkspel.

De routinier had net zijn eerste gele kaart op zak, toen hij doorgleed op Oriol Busquets: twee keer geel en automatisch een schorsing voor de kraker tegen Ajax op 2 febrauri. Afellay was zich na afloop van geen kwaad bewust. "Ik was eerder bij de bal. Logisch dat je dan op zo'n manier inkomt. Hij (Busquets, red.) ging door, waardoor het natuurlijk erger leek", verklaarde hij tegenover FOX Sports, tijdens het opnieuw bekijken van de beelden. "Een zware teleurstelling."

Uiteindelijk gaven de tien van PSV de overwinning uit handen tegen FC Twente: volgens Afellay was dit totaal niet nodig. "Het klinkt natuurlijk gek, maar ik denk dat we onszelf in de eerste helft al hadden moeten belonen. We hadden het beste van het spel en we speelden non-stop op de helft van FC Twente. Maar we waren net niet gelukkig genoeg in de eindfase."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terechte rode kaart voor Afellay?

(1778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws