'Go Ahead-verdediger verrast en gaat voor Georgisch Europa League-avontuur'

'Go Ahead-verdediger verrast en gaat voor Georgisch Europa League-avontuur'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 15:05ma 27-01-2020 om 15:05

Julius Bliek gaat zijn geluk beproeven in Georgië. De verdediger, die onder contract stond bij Go Ahead Eagles, heeft een verbintenis voor één jaar ondertekend bij FC Saburtalo en heeft ook een optie voor nog een jaar.

De centrale verdediger uit Zeeland speelde vorig jaar onder John Stegeman nog 25 wedstrijden voor de ploeg uit Deventer, maar dit seizoen deed nieuwe trainer Jack de Gier maar weinig een beroep op Bliek. Daarom heeft hij besloten om voor het avontuur bij FC Saburtalo in Georgië te gaan. Die club werd in 2018 nog Georgisch kampioen en speelt volgend seizoen in de voorronde van de Europa League. Dat laat RTV Oost optekenen.

De Georgische competitie begint in maart en dus heeft Bliek nog ruim een maand de tijd om te wennen aan de omstandigheden en zijn ploeggenoten in Georgië. Saburtalo is een club uit Tbilisi, de Georgische hoofdstad, en is na Dinamo Tbilisi de tweede club van de stad. De verdediger zal in ieder geval in 2020 voor Saburtalo uitkomen en bij wederzijds goedvinden wordt zijn verblijf in Georgië met een jaar verlengd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws