'Bijzonder' Ajax ziet PSV als startpunt: 'Met naderende rentree Ziyech en Blind'

'Bijzonder' Ajax ziet PSV als startpunt: 'Met naderende rentree Ziyech en Blind'

01-02-2020 06:34
15

Nicolás Tagliafico wil met Ajax voor de ommekeer zorgen in de Eredivisie-topper tegen PSV. De Argentijn ziet dat het gemis van Daley Blind, Hakim Ziyech en David Neres groot is, maar vindt dat geen excuus voor de vier nederlagen in de laatste zeven officiële duels.

"De titel staat voorop, maar ook in de Europa League en de KNVB-beker willen we tot in mei om de prijzen strijden. Dat kan met deze selectie. Al beseffen we allemaal dat het snel beter moet dan de afgelopen wedstrijden", zegt Tagliafico in De Telegraaf. 'Goed' moet weer 'bijzonder' worden. We moeten terug naar onze topvorm. En PSV-thuis kan zeker met de naderende terugkeer van Hakim en Daley het startpunt zijn."

De 27-jarige linksback houdt zich er niet mee bezig dat het weleens zijn laatste Ajax – PSV kan zijn. "Nee, nee, nee, integendeel. Ik ben alleen met het heden bezig en denk niet aan een eventuele transfer. We willen als groep het seizoen succesvol afsluiten en daar ligt de volledige focus op. Ik wil van waarde zijn voor het team en voor vuur zorgen."

Volgens Tagliafico is het een schande als Ajax met de huidige selectie geen kampioen wordt. "Ja, als we in vorm zijn, hebben we de beste selectie van Nederland en de titel dus zelf in de hand. De afgelopen zeven wedstrijden waren we echter geen 'goed' team, maar een 'normaal' team. Dan zijn we te kloppen. Dus willen we snel weer 'bijzonder' worden."