Telstar sluit akkoord met FC Barcelona: Jonker is uitblinker kwijt

Telstar sluit akkoord met FC Barcelona: Jonker is uitblinker kwijt

Gepubliceerd: zaterdag 1 februari 2020 om 13:27za 01-02-2020 om 13:27

Telstar, FC Barcelona en Nottingham Forest onderhandelden er bijna een maand over, maar uiteindelijk is vrijdagavond laat een akkoord bereikt over Marcus McGuane. De middenvelder is vanaf nu speler van de Championship-club.

Telstar nam de Engelsman, die zondag zijn 21e verjaardag viert, afgelopen zomer op huurbasis over van FC Barcelona, waar hij in het tweede elftal speelde. In Velsen-Zuid was McGuane in de eerste helft van het seizoen een vaste waarde, maar toen hij hoorde van de Belangstelling van Nottingham zette hij zijn zinnen op een terugkeer naar zijn thuisland.

Telstar was echter niet van plan om McGuane zonder vergoeding te laten gaan, aangezien met de Catalanan was afgesproken dat hij tot komende zomer zou blijven. Hoeveel de Witte Leeuwen nu ontvangen, is niet duidelijk. McGuane schitterde zelf al enkele weken door afwezigheid. Hij speelde zijn laatste duel op 13 december, uit tegen De Graafschap.

De club van trainer Andries Jonker roerde zich zelf ook nog op de transfermarkt. De 20-jarige Belgische middenvelder Welat Cagro en de 22-jarige uit Zaandijk afkomstige Darryl Baly zijn vastgelegd. Cagro trainde eerder deze week al mee en Baly komt over van provinciegenoot FC Volendam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws