Atlético en kamp-Cavani bekvechten: 'Schandelijk, we laten ons niet beroven'

Atlético en kamp-Cavani bekvechten: 'Schandelijk, we laten ons niet beroven'

02-02-2020 13:48
11

Atlético Madrid wijst met de beschuldigende vinger naar het kamp Edinson Cavani vanwege het niet doorgaan van een transfer in januari. De zaakwaarnemer van de 32-jarige Uruguayaan meent juist dat de Spanjaarden blaam treffen voor het afketsen van een deal met Paris Saint-Germain.

Atlético deed verwoede pogingen om Cavani over te nemen van de Franse topclub, maar een deal kwam niet van de grond. "Het is schandelijk hoe sommige spelers en hun zaakwaarnemers en familieleden omgaan met de situatie", zegt voorzitter Enrique Cerezo tegen ESPN. "We zijn niet van plan om ons te laten beroven."

Volgens Cerezo lag de belangenbehartiger van Cavani, diens halfbroer Walter Guglielmone, dwars doordat hij een hogere commissie wilde. Niets van waar, claimt de zaakwaarnemer. "Het belangrijkste is wat Edi er allemaal aan heeft gedaan om te kunnen vertrekken. Denk je dat hij een maand niet heeft gespeeld, alleen zodat ik de boel kon laten klappen vanwege een commissie en zijn droom daarmee niet zou laten uitkomen?"

"Als het een geldkwestie was, was Edi wel naar Engeland gegaan. Atlético kon niet aan de vraagprijs voldoen en PSG wilde hen niet tegemoet komen", beweert Guglielmone. De Parijzenaars vroegen naar verluidt twintig miljoen voor de goalgetter, die dit seizoen veel minder in actie komt door de concurrentie van Mauro Icardi.

Atlético schakelde op de slotdag van de transferperiode door en haalde Yannick Carrasco terug. De Belg kwam zaterdag in de stadsderby tegen Real Madrid als invaller in het veld.