Ten Hag heeft goed nieuws over voluit sprintende Ziyech en Blind: 'Ga ik vanuit'

Ten Hag heeft goed nieuws over voluit sprintende Ziyech en Blind: 'Ga ik vanuit'

02-02-2020 16:53
11

Erik ten Hag hoopt op korte termijn weer te kunnen beschikken over Hakim Ziyech bij Ajax. Het herstel van de middenvelder verloopt voorspoedig. FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. zag Ziyech '100 procent' sprinten op de training.

Kraay jr. vraagt bij FOX aan Ten Hag of Ziyech aankomende week weer meetraint. "Dat hebben we nog niet gehoord van de medische staf, maar ik denk dat hij op de goede weg is", reageert de Ajax-trainer.

Ten Hag houdt wel een slag om de arm en loopt niet te hard van stapel. "Wanneer hij weer in kan stromen? Als alles naar plan verloopt kan het relatief snel gaan, maar kan ook tegen zitten met blessures."

Ten Hag hoopt ook snel weer een beroep te kunnen doen op Daley Blind, die alles weer mee mag doen. "Het belangrijkste is zijn gezondheid. Dat is het grootste cadeau dat je kunt hebben", zegt de jarige Ten Hag (50). "Er is licht aan het einde van de tunnel. Hoe snel hij weer terug kan komen moeten we bekijken. Hij heeft al veel trainingsarbeid verricht, maar in het kleine werk moet hij nog stappen maken. Binnen een paar weken speelklaar? Daar ga ik wel vanuit, ja."