Kritiek uit Zeist op Kuipers en Nijhuis: 'Hier zal over gesproken gaan worden'

Kritiek uit Zeist op Kuipers en Nijhuis: 'Hier zal over gesproken gaan worden'

02-02-2020 23:13
104

Reinold Wiedemeijer, scheidsrechtersbaas van de KNVB, vond het moment waarbij Sergiño Dest neer werd gelegd door Olivier Boscagli een strafschop. De rechtsback van Ajax kreeg echter geen strafschop van scheidsrechter Björn Kuipers en ook VAR Bas Nijhuis zag er niets in.

In de studio van FOX Sports werd met verbazing gereageerd op het besluit van de twee arbiters en daar kan Wiedemeijer zich wel wat bij voorstellen. "Als je het aan mij vraagt vond ik het direct een penalty", laat hij optekenen tijdens Dit Was Het Weekend. "Hier zal ongetwijfeld op terug worden gekomen en over gesproken worden. Mijn voorkeur zou een penalty zijn."

Toch wil Wiedemeijer wel een lans breken voor Kuipers, die volgens de scheidsrechtersbaas een goede uitleg over de situatie had. "Het is ook moeilijk voor de VAR omdat hij het een duidelijke fout moet vinden en dan ook nog op de knop moet drukken om met de scheidsrechter in contact te komen. De VAR kan pas in actie komen als hij het echt een penalty vindt. Dat is pas het moment om in te grijpen."