'Wedstrijden van Frenkie de Jong beginnen op elkaar te lijken, geen goed teken'

02-02-2020 23:55
45

Barcelona won zondagavond met 2-1 van Levante en blijft daarmee in het spoor van koploper Real Madrid. De Catalanen hadden in Lionel Messi en Ansu Fati een koppel dat twee doelpunten verzorgde. Frenkie de Jong speelde tachtig minuten mee bij Barça en revancheerde zich volgens de Spaanse pers voor zijn matige wedstrijd van vorige week.

El Desmarque heeft een 7 in petto voor De Jong, wiens rust aan de bal wordt geprezen door de Spaanse krant. 'Hij hield zich koel op het moment dat Levante druk probeerde uit te oefenen op Barcelona en wist daardoor de bal in de ploeg te houden', zo luidt de positieve kritiek. De Jong krijgt de credits voor het feit dat hij zijn slechte wedstrijd van vorige week tegen Valencia doet vergeten.

De balans van het elftal was veilig in handen van De Jong, zo zag Marca. Samen met Sergio Busquets hield hij de controle en zelf vroeg de middenvelder uit Arkel 'als eerste om de bal als er vanuit achteruit werd opgebouwd'. De toonaangevende sportkrant vindt wel dat De Jong vaker in offensieve situaties betrokken moet raken.

Dat vindt ook Sport, dat van een 'sobere wedstrijd' voor de voormalig Ajacied spreekt. Waar De Jong zich in eerdere wedstrijden wel aanvallend kon onderscheiden, lukte dat nu niet. Doordat de spelmaker maar oppervlakkig aanwezig was viel hij de beoordelaar van Sport amper op.

Er worden echter ook negatieve noten gekraakt, onder meer door El Mundo Deportivo. Het Spaanse medium vindt dat de wedstrijden van De Jong 'op elkaar beginnen te lijken' en MD meent dat dat geen goed teken is. Hoewel er volgens de krant wel groei te zien was bij de Nederlandse middenvelder, is het wel zaak om meer durf en lef aan de bal te gaan tonen in de buurt van het vijandelijke doel.