Storm bedreigt doorgaan AZ - Feyenoord: 'Extra contact met clubs en gemeentes'

Storm bedreigt doorgaan AZ - Feyenoord: 'Extra contact met clubs en gemeentes'

07-02-2020 14:45
123

De KNVB houdt dit weekend de weersvoorspellingen extra scherp in de gaten. Er gaat een storm over Nederland heentrekken die zware windstoten kan veroorzaken en daarmee zou het doorgaan van onder meer AZ - Feyenoord in het geding komen.

Vooral op zondag wordt er storm verwacht in Nederland, waarbij vooral het kustgebied in Noord-Holland rekening moet houden met stormachtige omstandigheden. Dat zegt een meteoroloog van Weerplaze tegen NU.nl. Een wedstrijd die daar veel hinder van zou kunnen ondervinden is die tussen AZ en Feyenoord in het AFAS Stadion. "We houden de situatie goed in de gaten en staan extra in contact met clubs en gemeentes", laat een woordvoerder van de KNVB weten aan VoetbalPrimeur.

Veiligheid van fans is eerste prioriteit
Weerplaza spreekt ook over windstoten tot 140 kilometer per uur, die 'uithalen van orkaankracht' worden genoemd. De voetbalbond wil dan ook niets aan het toeval overlaten. "De veiligheid van toeschouwers gaat voorop. Als er reden is om de wedstrijd af te gelasten omdat die veiligheid in het geding is, dan gaan wij daar naar kijken. Op het veld is de scheidsrechter van dienst degene die er over oordeelt."

De KNVB heeft al voorzorgsmaatregelen getroffen, maar wil nog niet denken aan het niet laten doorgaan van een wedstrijd. "Er is al extra contact geweest tussen ons, de clubs en de gemeentes, maar we gaan niet bij voorbaat al wedstrijden afgelasten. Het is daarnaast ook nog veel te vroeg om te denken aan eventuele inhaaldata. Daar kijken we pas naar als het nodig is."

Trainers wachten KNVB-beslissing af
Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd laat Feyenoord-oefenmeester Dick Advocaat weten dat hij graag snel een besluit ziet van de KNVB. "Nu weet je dat de wind komt. Daar moeten ze morgen (zaterdag, red.) wel een beslissing over nemen. Dat ze dat zondag pas gaan doen is typisch de KNVB."

De trainer van de thuisploeg, Arne Slot, hecht ook niet zo veel waarde aan de voorspellingen. "Laten we eerst even afwachten hoe het zondag is", laat hij optekenen op de website van de Alkmaarders. "We hebben overigens al vaker met wind gevoetbald in het AFAS Stadion. We bereiden de spelers dus voor zoals we altijd doen."