LIVE: Eerste winst voor PSV dit kalenderjaar, spektakel in Leverkusen (gesloten)

LIVE: Eerste winst voor PSV dit kalenderjaar, spektakel in Leverkusen (gesloten)

08-02-2020 21:17 Laatste update: 21:44
154

PSV staat zaterdag voor een lastige thuiswedstrijd tegen Willem II. De Tilburgers staan op een verrassende gedeelde derde plek in de Eredivisie, terwijl PSV vijfde staat. Volg alles rond de wedstrijd in dit liveblog. 

PSV-trainer Ernest Faber noemde Willem II de favoriet voor het duel in Eindhoven op basis van de ranglijst. "Maar we moeten thuis gewoon winnen en dat moeten we uitstralen", zei de interim-coach, die met zijn ploeg in een diepe crisis verkeert. "Iedereen heeft behoefte aan een overwinning. Er staat spanning op, maar we moeten winnen. Dat is het enige dat kan helpen." 

Ibrahim Afellay is weer fit voor het duel in Eindhoven. Ook Guti kan spelen. Michal Sadilek is er nog niet bij tegen de Tilburgers, die in de heenwedstrijd met 2-1 wonnen van PSV door twee goals van Ché Nunnely. 

Het verschil tussen PSV en Willem II is vier punten in het voordeel van de Tilburgers. Bij puntenverlies verliezen de Eindhovenaren niet alleen de aansluiting met de bovenste clubs, maar moet het ook vrezen voor Vitesse en FC Utrecht. Die clubs staan respectievelijk één en twee punten achter PSV.

De aftrap van de wedstrijd van PSV tegen Willem II is 19.45 uur.