Linssen 'denkt wel twee keer na' voordat hij doelpunt viert: 'Dat staat zo stom'

Linssen 'denkt wel twee keer na' voordat hij doelpunt viert: 'Dat staat zo stom'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 10:14ma 17-02-2020 om 10:14

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 10:15ma 17-02-2020 om 10:15

Vitesse kwam afgelopen week in een achtbaan van emoties terecht, nadat de VAR tijdens de wedstrijden tegen Ajax en sc Heerenveen een grote rol speelde. Trainer Edward Sturing en aanvoerder Bryan Linssen vinden het handelen van de videoscheidsrechter opvallend.

Vooral bij zijn tweede treffer tegen Heerenveen moest Linssen minutenlang wachten voordat de VAR een beslissing nam. "Dat oponthoud maakt je onzeker, breekt het ritme van de wedstrijd en haalt het juichen helemaal onderuit", geeft de aanvaller aan in gesprek met De Gelderlander. "Je bedenkt je wel twee keer voordat je een goal uitzinnig gaat vieren. Dat staat zo stom, als het doelpunt dan wordt afgekeurd. Maar hoe vaak wil je een situatie bekijken? Als je na twee keer twijfelt, twijfel je na de vijfde keer ook. Dan schiet de VAR zijn doel voorbij."

In de tweede helft kreeg Vitesse daarnaast een strafschop mee, minuten nadat de daadwerkelijke overtreding op Nouha Dicko was gemaakt. Het zorgde voor verwarring in het GelreDome. "Ineens gaat die scheidsrechter naar de kant", aldus Sturing. "Op het stadionscherm zie je dat een strafschopsituatie wordt bekeken. Maar wij wisten niet of dat voor Vitesse gold of voor Heerenveen."

Sturing vindt het huidige gebruik van de VAR dan ook storend. "Wij spraken de vierde man aan, de arbiter langs de lijn. Die wist ook nergens van. Wij kregen ineens een penalty. Natuurlijk zijn wij dan blij. Maar er is erg lang oponthoud. En later krijg je ook nog zeven minuten extra tijd", sluit de trainer af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws