Eventuele bekerfinale Feyenoord - Ajax met fans van beide clubs

Eventuele bekerfinale Feyenoord - Ajax met fans van beide clubs

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 20:26ma 17-02-2020 om 20:26

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 20:33ma 17-02-2020 om 20:33

Mocht de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax gaan, dan zal die wedstrijd gespeeld worden met supporters van de Amsterdammers. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb liet dat maandag weten op Radio Rijnmond.

Supporters van Ajax zijn al jaren niet welkom in Rotterdam en om die reden werd de bekerfinale in 2010 over twee wedstrijden gespeeld: een in Amsterdam, een in Rotterdam, maar zonder fans van de uitspelende ploeg. Omdat Ajax en Feyenoord nog in het bekertoernooi zitten bestaat de kans dat beide ploegen elkaar zullen treffen in de finale, die standaard in De Kuip wordt gespeeld.

Mocht het zover komen, dan worden Ajax-supporters 'gewoon toegelaten', laat Aboutaleb weten. De burgemeester laat weten dat het verbod op het toelaten van uitsupporters alleen geldt voor de competitie en dus niet voor de beker. "Als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams de finale halen, dan zijn Ajax-supporters welkom in De Kuip voor de bekerwedstrijd."

Het organiseren daarvan zal voor de autoriteiten een loodzware klus worden, gezien de rivaliteit tussen beide supportersgroepen. Eerst moet Ajax zien af te rekenen met FC Utrecht, terwijl Feyenoord nog langs NAC Breda moet zien te komen. 

De KNVB gaf vorige week aan niet op de zaken vooruit te willen lopen omdat beide clubs eerst nog door de halve finale heen moeten zien te komen. "We moeten met alle scenario's rekening houden, maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid. Vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi", liet de bond weten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws