'Tadic moet minder met gewichten spelen en pass- en trapoefeningen doen'

'Tadic moet minder met gewichten spelen en pass- en trapoefeningen doen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 14:38vr 21-02-2020 om 14:38

Henk Spaan uit in Het Parool kritiek op Dusan Tadic, die er donderdag tegen Getafe in de Europa League niet aan te pas kwam. Tadic heeft al weken moeite om zijn stempel te drukken op het elftal van Ajax.

Dat is ook Spaan opgevallen. 'Hoezeer ik me ook heb geëgerd - en velen met mij aan die knokploeg van de verkeerde kant van het spoor in Madrid, Ajax speelde als gymnasiale watjes uit Amsterdam-Zuid, niet opgewassen tegen de wetten van de straat', schrijft Spaan.

'Tadic moet minder vaak met halters spelen in de gym en gewoon pass- en trapoefeningen doen om de bal ooit nog eens bij een medespeler te kunnen krijgen. Dat Ziyech een slechte dag had kun je wijten aan een gebrek aan ritme. Hij moet gewoon superfit zijn om doorslaggevend te worden en dat was hij niet', vervolgt de journalist.

'Hij kwam maar tot één goede verdedigende actie. Intussen mochten de jongens uit de achterbuurt alles, voortgedreven door bebrilde nep-Sergio Leone (overleden filmregisseur, red.) langs de zijlijn die er allang aan gewend is dat in zijn films de bad guys steevast aan de winnende hand zijn.'

Poll

Eens met Spaan?

(1167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws