Chelsea-woede om VAR: 'Niet mijn fout dat hij op mijn been staat...'

Chelsea-woede om VAR: 'Niet mijn fout dat hij op mijn been staat...'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 18:16za 22-02-2020 om 18:16

Chelsea-manager Frank Lampard en 'slachtoffer' César Azpilicueta hebben geen goed woord over voor het optreden van de VAR tijdens de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur. Giovani Lo Celso mocht ondanks een zeer gemene overtreding blijven staan.

Lampard was blij met de 2-1 zege, maar de frustratie over de videoscheidsrechter voerde na afloop de boventoon. "Ik hou er niet van om om rode kaarten te vragen, maar dit is gewoon een benenbreker. Ik wil niets zeggen over de scheidsrechters in deze kwestie. De VAR is hiervoor en moet dit oplossen. Dit is niet goed genoeg", zegt de manager tegen de BBC.

Ook slachtoffer Azpilicueta begrijpt niet dat er geen rode kaart werd gegeven aan de Spurs-middenvelder. "Er werd niet eens geel gegeven. Natuurlijk, iedereen maakt fouten, maar als je zoveel herhalingen krijgt, zou het toch makkelijker moeten zijn. Ik ben geen speler die snel naar de grond gaat, maar ik voelde het meteen. Het is niet mijn fout dat hij vol op mijn been gaat staan."

Hoewel manager José Mourinho van Tottenham er bovenop stond, verklaarde hij het incident nog niet gezien te hebben. "En ook nog niet op televisie, dus ik heb geen idee." Na de wedstrijd gaven de VAR-officials alsnog toe dat er een 'menselijke fout' was gemaakt en dat Lo Celso een rode kaart had moeten krijgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws