Ten Hag weet hoe het beter moet: 'Dat deden we te snel, maar dat is ons spel niet'

Ten Hag weet hoe het beter moet: 'Dat deden we te snel, maar dat is ons spel niet'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 20:38wo 26-02-2020 om 20:38

Erik ten Hag vindt niet dat Ajax vorige week tegen Getafe ten onder ging door de felle en irritante speelwijze van de Spanjaarden. De trainer van de Amsterdammers vindt dat zijn ploeg het zelf heeft laten liggen.

Ten Hag wijt de 2-0 nederlaag in het Coliseum Alfonso Pérez vooral aan zijn eigen ploeg en weet wat er beter moet om donderdagavond in de Johan Cruijff Arena nog een kans te maken. "Het gaat erom dat je je eigen spel speelt", zegt de trainer tegenover VTBL. "We weten hoe dat moet. Dat hadden we daar ook moeten doen, maar dat werd onvoldoende uitgevoerd. Daar zijn we ons bewust van."

Niet de spelers van Getafe, maar de Ajacieden frustreerden Ten Hag. "Omdat je niet je eigen spel speelt en we dat wel hadden moeten doen. Voor ons is dominant en goed aan de bal zijn een voorwaarde om een goed resultaat te halen. We hebben ons daar laten leiden door te snel in opportunisme te vervallen en dat is ons spel niet."

De fans van Ajax hebben opgeroepen om massaal achter de ploeg te gaan staan en dat neemt Ten Hag mee in de wedstrijdbespreking. "Dat het perspectief niet goed is is helder, maar we hebben zeker nog het geloof. Wij zijn verplicht om naar de club, maar ook naar de supporters toe alles te geven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws