Zirkzee profiteert van blessure bij Lewandowski en debuteert als basisspeler

Zirkzee profiteert van blessure bij Lewandowski en debuteert als basisspeler

29-02-2020 14:56
19

Joshua Zirkzee maakt zaterdagmiddag zijn debuut als basisspeler bij Bayern München. De jonge spits is op bezoek bij het Hoffenheim van Alfred Schreuder de vervanger van de geblesseerde Robert Lewandowski.

De achttienjarige aanvaller viel dit seizoen al vijf keer in bij Der Rekordmeister en maakte als invaller al twee Bundesliga-goals voor de Zuid-Duitsers, maar tot een basisplaats kwam het vooralsnog niet. Nu is het zover voor Zirkzee, die als vervanger van de geblesseerde Robert Lewandowski zal gaan fungeren. De Pool raakte dinsdagavond geblesseerd in het Champions League-treffen met Chelsea.

Lewandowski ligt er naar alle waarschijnlijkheid zo'n vier weken uit en dus lonkt er nog veel meer speeltijd voor Zirkzee. Eerst zal hij zich moeten bewijzen in Hoffenheim, waar de ploeg van Alfred Schreuder de tegenstander zal zijn. Om 15.30 uur zal de wedstrijd uit de Duitse Bundesliga van start gaan.

Op dit moment is Bayern lijstaanvoerder in Duitsland en heeft het één punt voorsprong op RB Leipzig, dat tweede staat. Ook Borussia Dortmund (derde met drie punten minder), Borussia Mönchengladbach (vierde met zes punten minder) en Bayer Leverkusen (vijfde met hetzelfde puntenaantal als Gladbach) doen nog mee om de Duitse titel.