Emmen kan negatieve uitbalans niet omdraaien en krijgt pak slaag bij Sparta

Emmen kan negatieve uitbalans niet omdraaien en krijgt pak slaag bij Sparta

01-03-2020 18:35
27

Sparta Rotterdam heeft op eigen terrein eenvoudig afgerekend met FC Emmen. De Spangenaren wonnen met 5-1 en mogen daardoor gaan hopen op een plekje in het linkerrijtje van de Eredivisie.

De eerste helft verliep dramatisch voor Emmen, dat in de persoon van Michaël Heylen de schlemiel had. De Belgische stopper ging lelijk in de fout, waardoor Patrick Joosten al na twee minuten de openingstreffer liet noteren voor Sparta. Veel beter ging het daarna niet voor het bezoek uit Drenthe, dat Mohamed Rayhi en Bart Vriends de marge nog voor rust naar drie zag brengen.

Wedden

Meer odds

De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen en dat zou dus op het Kasteel ook niet gaan gebeuren. Sparta kreeg het wel iets lastiger met Emmen en incasseerde dan ook de 3-1 van Michael de Leeuw, maar overleefde de druk vervolgens relatief eenvoudig. In de slotfase liepen de Rotterdammers via een eigen goal van Miguel Araujo en een treffer van Abdou Harroui uit naar een ruime 5-1 zege.

Sparta heeft nu 33 punten en heeft daarmee hetzelfde puntenaantal als Heracles, de nummer negen van de Eredivisie. Het linkerrijtje is daarmee in zicht voor de formatie van trainer Henk Fraser, die ook weet dat Emmen door de zege op achterstand is gezet. De ploeg uit Drenthe heeft vier punten minder dan Sparta.