Utrecht leeft vol vertrouwen toe naar bekerclash: 'Krijgen ander Ajax te zien'

Utrecht leeft vol vertrouwen toe naar bekerclash: 'Krijgen ander Ajax te zien'

03-03-2020 06:48
34

In Utrecht wordt er reikhalzend uitgekeken naar het bekerduel van aanstaande woensdag tegen Ajax. De ploeg uit de Domstad kende een slechte generale repetitie, afgelopen weekend werd er in de Eredivisie met 2-1 verloren van RKC Waalwijk, maar Urby Emanuelson en Sean Klaiber hebben vertrouwen in een goed resultaat.

"Op een gegeven moment zag je het gebeuren. Het zakte helemaal weg", begint Klaiber in gesprek met De Telegraaf over de wedstrijd tegen RKC. De verdediger was zelf geschorst. "Dan zit je jezelf op te vreten op de tribune. Het zit toch een beetje in de ploeg, dat we tegen de clubs uit het rechterrijtje denken dat het vanzelf komt. In de grote wedstrijden staan we er wel."

Klaiber ziet kansen tegen Ajax, maar verwacht een zware pot tegen de mannen van voormalig Utrecht-trainer Erik ten Hag. "Ajax is niet in allerbeste vorm en ze hebben wel wat tikken gehad. Maar ik ken de trainer en ik weet dat hij er alles aan gaat doen om de ploeg klaar te stomen voor deze belangrijke wedstrijd."

Ander Ajax
Emanuelson is het met Klaiber eens en vindt het Ajax van de afgelopen weken tegenvallen. "De dominantie die Ajax toen had, had ik lange tijd niet meer gezien", aldus Emanuelson. "Ze waren die middag echt heel goed. Maar volgens mij is dat ook wel de laatste echt goede wedstrijd die ze hebben gespeeld. Nu krijg je een heel ander Ajax te zien, denk ik. Het is en blijft natuurlijk een goede ploeg, maar het gaat wel een beetje moeizaam nu."