Tottenham laat oersterke middenvelder vertrekken: Montreal Impact slaat toe

Tottenham laat oersterke middenvelder vertrekken: Montreal Impact slaat toe

03-03-2020 23:31
16

Victor Wanyama verlaat Tottenham Hotspur en gaat voetballen voor Montreal Impact in de Amerikaanse Major League Soccer. De verdedigend ingestelde middenvelder komt niet in de plannen van Spurs-trainer José Mourinho voor.

Onder Mauricio Pochettino speelde de Keniaan al niet veel en daar is met de komst van Mourinho geen verandering in gekomen. Wanyama kwam dit seizoen maar in twee Premier League-duels in actie, waarin hij bij elkaar opgeteld tot 23 speelminuten kwam. Daarom heeft Spurs besloten om medewerking te verlenen aan een transfer naar Montreal Impact.

Wedden

Meer odds

In alle competities kwam Wanyama tot 97 optredens voor de club uit Noord-Londen sinds hij in 2016 overkwam van Southampton. In die wedstrijden nam de Keniaan zeven doelpunten voor zijn rekening, waaronder een goal in de laatste wedstrijd die Spurs ooit speelde op het oude White Hart Lane.

De sterke middenvelder verlaat de club van Steven Bergwijn om in de Amerikaanse MLS onder Thierry Henry te gaan spelen. De Fransman is hoofdtrainer bij Montreal, dat vorig seizoen als negende eindigde in de Eastern Conference. Henry speelde lang bij Arsenal, de aartsrivaal van Tottenham.