Gerbrands bevestigt: PSV laat 'tot nader order' geen publiek toe bij trainingen

Gerbrands bevestigt: PSV laat 'tot nader order' geen publiek toe bij trainingen

10-03-2020 20:57 Laatste update: 21:33
32

PSV heeft ook maatregelen genomen in verband met de uitbraak van het coronavirus in Nederland. De Eindhovenaren zullen voorlopig besloten trainen, heeft algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigd tegenover de NOS.

PSV tracht een groot deel van het personeel thuis te laten werken, benoemt Gerbrands de genomen maatregelen in Eindhoven. "Er zijn oefenduels van de jeugdteams afgelast en het eerste elftal gaat achter gesloten deuren trainen om de risico's te beperken"

De huidige nummer vier van de Eredvisie besloot zondag tijdens het uitduel met FC Groningen al om de spelers niet in de mixed zone te laten komen voor interviews. Zaterdagavond stond er een thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma, maar deze kon geen doorgang vinden vanwege de aanwezigheid van het coronavirus in Noord-Brabant.

Ook Jong PSV komt maandag niet in actie op De Herdgang: het thuisduel met Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie is ook al afgelast. Onder Phillip Cocu en Mark van Bommel trainde PSV ook al regelmatig achter gesloten deuren. Nadat Ernest Faber in december het stokje van Van Bommel overnam, werd het weer goede gewoonte om publiek toe te laten op De Herdgang.