KNVB moet play-offs mogelijk inkorten: In dat geval moeten we een prijs betalen

KNVB moet play-offs mogelijk inkorten: "In dat geval moeten we een prijs betalen"

11-03-2020 15:18
58

De KNVB zou door de uitbraak van het coronavirus 'tegen de grenzen van het onmogelijke' aan kunnen lopen, stelt directeur Eric Gudde. Wanneer er meer wedstrijden uitgesteld moeten worden, heeft dat wellicht gevolgen voor de play-offs aan het einde van het seizoen.

Tot dusver zijn alleen de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstijden in Noord-Brabant afgelast: de overige profduels in Nederland gaan wél gewoon door, heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt. De afgelaste wedstrijden worden in april – na de interlandonderbreking – ingehaald en Gudde hoopt dat er tegen die tijd weer publiek aanwezig kan zijn. "Maar we kunnen tegen de grenzen van het onmogelijke aanlopen, dan gaan we die wedstrijden wellicht zonder publiek spelen", laat hij weten aan FOX Sports.

De wedstrijden in de laatste twee speelrondes – gepland voor 3 en 10 mei – moeten tegelijkertijd afgewerkt worden. "Daar kunnen we nog mee schuiven, het liefst met publiek. Maar in dat geval moeten we een prijs betalen door de play-offs te halveren: dus geen uit- en thuiswedstrijd, maar één wedstrijd."

De KNVB kan echter niet voorspellen hoe de ontwikkeling van het coronavirus zal verlopen. "We hebben de afgelopen dagen al meegemaakt dat het van uur tot uur gaat. We hebben nu een scenario, waardoor we niet meteen elke beslissing moeten veranderen. Totdat je zegt: we moeten nu écht zonder publiek spelen. Dat is buitengewoon vervelend, maar ja, je moet de competitie wel afmaken."