'Op deze manier is het geen competitievervalsing, zijn er geen scheve gezichten'

'Op deze manier is het geen competitievervalsing, zijn er geen scheve gezichten'

13-03-2020 08:20
17

Evgeniy Levchenko, voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond VVCS, is blij met de maatregelen die het RIVM en de overheid heeft afgekondigd. De komende weken wordt er in Nederland niet gevoetbald en dat is volgens Levchenko de juiste beslissing.

Spelers zochten na de beslissing van de KNVB op woensdag om alleen wedstrijden in Brabant af te gelasten al contact met de gewezen middenvelder. "Spelers zeiden dat het een halve maatregel was", vertelt hij tegenover FOX Sports. "Als je ziet hoe veel zieken er iedere dag bij komen.. Misschien reis jij dan wel met een aantal zieke mensen naar het noorden. Als het programma niet afgelast zou worden moesten wij inspringen, maar gelukkig heeft de regering juist gehandeld."

De wijze waarop de competitie is stilgelegd zorgt er volgens Levchenko voor dat er geen scheefgroei kan ontstaan. "Je weet dat het geen competitievervalsing is als je het op deze manier aanpakt. We krijgen geen scheve gezichten. Sommige spelers zijn wel verward over wat ze nu wel en niet kunnen doen, maar alles wat opgelegd wordt vanuit de clubs, de KNVB en de VVCS wordt goed opgepakt."