Van Ajax naar Amerika: Het voelt goed om hier eindelijk te beginnen

Van Ajax naar Amerika: "Het voelt goed om hier eindelijk te beginnen"

16-03-2020 22:44
19

Siem de Jong is blij dat hij eindelijk speelgerechtigd is voor FC Cincinnati. Vanwege papierwerk miste hij de eerste paar wedstrijden voor zijn nieuwe club. De Jong maakte vorige maand de transfer van Ajax naar Amerika. 

"Het voelt goed om hier eindelijk te beginnen na een paar weken waarin het papierwerk afgerond moest worden. Ik ben blij dat ik ben begonnen met trainen", laat De Jong weten aan FC Cincinnati TV.

"Ik hoop veel wedstrijden te spelen en belangrijk te zijn voor het team. Ik heb de afgelopen jaren best wat wedstrijden gespeeld, maar stond niet altijd in de basis en speelde geen volledig seizoen. Voor mij wordt dit hopelijk een mooi seizoen waarin ik veel duels speel en belangrijk kan zijn voor het team. We zien wel hoe groot mijn aandeel is, maar ik hoop groot."

Yoann Damet, interim-trainer van Cincinnati, is blij dat De Jong beschikbaar is. "Ik denk dat hij zelf ook blij is om onderdeel uit te maken van het team. Hij heeft wedstrijdritme, dus het is niet zo dat hij niet fit is. Hij is er klaar voor en beschikbaar."