Problemen in Keuken Kampioen Divisie: 'Clubs hebben weinig vet op de botten'

Problemen in Keuken Kampioen Divisie: 'Clubs hebben weinig vet op de botten'

17-03-2020 08:49
49

Het stilleggen van het voetbal vanwege het coronavirus treft de voetbalwereld niet alleen op sportief, maar zeker ook op financieel gebied. Dat zorgt er voor dat vooral clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zich zorgen zullen maken.

"Als er geen wedstrijden zijn, dan zijn er ook geen inkomsten. Zo simpel is het", reageert directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie in gesprek met Voetbal International op de huidige situatie. "We adviseren de clubs om de gederfde inkomsten goed bij te houden. Dan sta je niet helemaal achter in de rij, mocht er straks ergens een potje komen."

"Wat clubs nu vooral mislopen zijn inkomsten uit ticketverkoop en horeca", vervolgt Boele, die inziet dat clubs in een lastige financiële kwestie terechtkomen. "Intussen lopen de kosten wel gewoon door, dus dan komt er natuurlijk een keer een kantelpunt. Over het algemeen hebben clubs weinig vet op de botten. Tot dusverre heb ik nog geen signalen dat het nu al ergens heel nijpend is."

Ook als de coronacrisis voorbij is, verwacht Boele dat het stilleggen van het voetbal nog de nodige gevolgen gaat hebben. "Tegen fans en sponsors met kaarten kan je nu nog zeggen dat er later wordt ingehaald. Maar wat als het tot een definitieve afgelasting komt? Als dit allemaal achter de rug is zal er nog een zware juridische strijd gaan volgen."