Gronings-Braziliaanse broers melden zich: 'Meer talent in hun grote teen dan ik'

Gronings-Braziliaanse broers melden zich: 'Meer talent in hun grote teen dan ik'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 12:25di 24-03-2020 om 12:25

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft sinds kort de beschikking over twee talentvolle broers uit Delfzijl, met Braziliaans bloed. De negentienjarige Daniël van Kaam (foto) speelde zich voor de winterstop al in de Groningse basis, terwijl de onlangs achttien geworden Joël van Kaam dit seizoen zijn debuut in de wedstrijdselectie mocht maken.

Vader Michel was verrast toen hij in de gaten kreeg dat zijn twee zoons profvoetballers in spe bleken te zijn. "Ik heb wel gevoetbald, bij VV IJmuiden, maar niet op het niveau waarop zij nu voetballen. Zij hebben meer voetbaltalent in hun grote teen, dan ik in mijn hele lichaam", vertelt hij aan de clubkanalen van FC Groningen. Van Kaam senior vermoedt dan ook dat het talent van moeders zijde komt. "Aan de kant van Ana zit wel wat voetbaltalent. Zij hebben op een redelijk niveau gespeeld, maar niet heel hoog. Het voetbal zit de Brazilianen natuurlijk wel in de genen."

Inmiddels nadert het moment dat beide broers samen op het veld staan in een officiële wedstrijd. "Natuurlijk zou het wel supermooi zijn, maar ik denk nog niet veel na over samen voetballen in het eerste elftal. Laat ik eerst maar zorgen dat ik mijn debuut maak", houdt Joël zich op de vlakte. De buitenspeler mocht al wel eens aantreden in een oefenduel, weet broer Daniël nog. "Ahmed El Messaoudi kwam een keer na een oefenwedstrijd naar mij toe. Joël deed in die wedstrijd ook mee en Ahmed zei: ik dacht soms even dat ik met jou op het veld stond", lacht hij.

De familie in Brazilië kan in ieder geval niet wachten totdat de twee een keer samen mogen spelen. "Wedstrijden uit de Eredivisie zijn te zien in Brazilië. Zo was FC Groningen – Ajax (Daniël speelde en Joël zat voor het eerst op de bank, red.) daar ook live te volgen. Toen keek de gehele familie. Ze moesten wel vroeg opstaan, want het was in Manaus 07.30 uur toen de wedstrijd begon."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws