Koevermans lovend: 'Ricky had zeker bij Feyenoord gepast, sowieso'

Koevermans lovend: 'Ricky had zeker bij Feyenoord gepast, sowieso'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 20:25vr 27-03-2020 om 20:25

Danny Koevermans bewaart mooie herinneringen aan zijn samenwerking met Ricky van den Bergh. De twee groeiden bij Sparta uit tot koningskoppel en leverden een grote bijdrage aan de promotie van de Kasteelheren in 2005.

Koevermans verdiende dat seizoen een transfer naar AZ en kwam later in zijn carrière uit voor onder meer PSV en het Nederlands elftal. Van den Bergh speelde na zijn Sparta-tijd bij RKC Waalwijk, Heracles Almelo, ADO Den Haag en sloot zijn profcarrière in 2011 af bij het toen weer gedegradeerde Sparta. Volgens zijn oud-collega had er echter meer in gezeten voor de aanvallende middenvelder. "Bij Feyenoord had hij zeker gepast, sowieso", aldus Koevermans in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De twee konden elkaar altijd makkelijk vinden op Het Kasteel. "Ricky was echt geweldig bij Sparta. Hij is zo'n jongen bij wie ik denk: als hij de juiste keuzes had gemaakt en aanbiedingen had gekregen, had hij veel verder kunnen komen", vindt Koevermans. "Hij had schijt aan alles, op de goede manier. Ricky had een geweldig linker- en rechterbeen, het maakte hem niet uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws