Excuses en donatie van Redan na voetballen met Promes: 'Domme fout gemaakt'

Excuses en donatie van Redan na voetballen met Promes: 'Domme fout gemaakt'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 15:34ma 30-03-2020 om 15:34

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 15:49ma 30-03-2020 om 15:49

Daishawn Redan heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij tijdens de quarantaine-periode met een groep vrienden, waaronder Quincy Promes, op een pleintje in Amsterdam ging voetballen. De FC Groningen-spits gaat een donatie doen aan het supportersinitiatief Noordtribune helpt.

Afgelopen weekend postte een van de vrienden van Redan een filmpje van een groep mensen die op een veldje in Amsterdam een potje aan het voetballen waren. Op die beelden waren Redan en Promes te zien. Ze noemden zichzelf 'de quarantaine-gang'. Het is verboden om in deze periode buiten te sporten en in groepen op straat te zijn.

"Zeker in deze periode wordt iedereen gevraagd discipline te houden. Er worden overheidsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus en daaraan houden wij ons", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus in een verklaring op de website van FC Groningen. "Ook hebben we teamafspraken gemaakt. Door te gaan voetballen op een pleintje met vrienden heeft Daishawn deze afspraken geschonden."

"Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust", vervolgt Fledderus. "Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken."

Ajax liet eerder op maandag weten dat het in gesprek gaat met Promes. De inhoud van het gesprek wordt intern gehouden. 

Het supportersinitiatief Noordtribune Helpt werd een week geleden opgericht naar aanleiding van de coronacrisis. Groningen heeft zelf al duizend euro gedoneerd en twee busjes ter beschikking gesteld om het initiatief te helpen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws