'Clubs doen zeker nog wel hun huiswerk en er wordt naar spelers geïnformeerd'

'Clubs doen zeker nog wel hun huiswerk en er wordt naar spelers geïnformeerd'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 07:42wo 01-04-2020 om 07:42

De coronacrisis is nog maar net begonnen, maar veel internationale topclubs hebben hun spelers al moeten vragen om tot zeventig procent van hun salaris in te leveren. Spelersmakelaar Kees Ploegsma denkt dat de clubs die een risicovol beleid voeren een flinke klap gaan krijgen in deze periode.

"De nood is blijkbaar hoog en er zijn soms onvoldoende buffers", zegt Ploegsma in het Algemeen Dagblad over het besluit van onder meer FC Barcelona en Juventus om spelers geld in te laten leveren. "Sommige clubs van naam en faam leven maar aan. De naakte cijfers zijn nu duidelijk en staan in een scheve boekhouding. Dat kan consequenties op alle vlakken hebben. Clubs doen zeker nog wel hun huiswerk als het gaan om komend seizoen en er wordt dus nog wel naar spelers geïnformeerd. Doorpakken is alleen moeilijk."

Volgens Ploegsma is het lastig voor clubs om nu in te schatten hoe hard de klap gaat zijn. "Er moet weer ergens een paaltje gezet worden en perspectief zijn, maar dat kan bijna niet. Clubs hebben nu geen idee wat business club-leden, andere sponsors en seizoenkaarthouders gaan doen en ook de tv-rechten worden misschien lager. Iedereen zwaait nu met zijn handen in de lucht, we weten gewoon te weinig. Het is ook een internationaal probleem, in die zin dat een bond het niet even alleen kan beslissen", aldus Ploegsma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws