'Fantastisch werk' Cocu: 'Daarmee heeft hij me de rest van m'n leven veroverd'

'Fantastisch werk' Cocu: 'Daarmee heeft hij me de rest van m'n leven veroverd'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 08:20wo 08-04-2020 om 08:20

Videoanalist Wim Rip vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV, zo maakte de Eindhovense club vorige maand bekend. No hard feelings, aldus Rip, die in 2017 tijdens FC Groningen - PSV werd getroffen door een hartinfarct.

Rip overleefde het ternauwernood. "Ik ben honderd procent fit en gelukkig ook alweer lang", vertelt Rip aan het Eindhovens Dagblad. "Mijn kwaliteit van leven is omhoog gegaan door wat er is gebeurd. Ik ben veel bewuster gaan leven en meer gaan sporten. Om het half jaar krijg ik net als ieder ander die dit heeft gehad een controle, maar dat is dan ook het enige."

Vanaf de zomer is Rip niet meer verbonden aan PSV, dat onder de nieuwe trainer Roger Schmidt een nieuwe weg inslaat. Hij respecteert de keuze na acht jaar trouwe dienst. "PSV is altijd goed voor me geweest in de periode dat ik het moeilijk had." Onder meer Phillip Cocu liep weg met Rip. Zo mocht de videoanalist in 2018 de kampioensschaal omhoog houden. "Voor mij blijft dat een geweldig moment", blikt hij terug.

"Vier maanden daarvoor had ik het infarct gehad en Phillip Cocu stond erop dat ik de kampioensschaal in de kleedkamer omhoog mocht houden. Hij heeft me na het behalen van de titel opgewacht bij de ingang van het Philips Stadion en me meegenomen naar de kleedkamer, waar de jongens me geweldig opvingen. Met zo'n gebaar heb je iemand voor de rest van zijn leven veroverd. Het zegt alles over Phillip, die bij PSV fantastisch werk heeft verzet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws