'Ik heb me niet echt gestoord aan Ajax, AZ en PSV, zonde van mijn energie'

'Ik heb me niet echt gestoord aan Ajax, AZ en PSV, zonde van mijn energie'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 09:30wo 08-04-2020 om 09:30

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 09:47wo 08-04-2020 om 09:47

Bij FC Utrecht is men blij met het voornemen van de KNVB om het seizoen af te maken. Thijs van Es, algemeen directeur van de bekerfinalist, weet nu 'waar we staan'.

Van Es nam namens FC Utrecht deel aan de conference call. "We weten nu waar we staan", reageert hij tegenover RTV Utrecht. "De conferentie (geleid door KNVB-directeur Eric Gudde, red.) was gestructureerd en is redelijk rustig verlopen. Je kan merken dat alle clubs behoefte hebben aan duidelijkheid en zekerheid."

Die duidelijkheid en zekerheid was hard nodig, nadat vorige week de bom barstte en onder meer Ajax, PSV en AZ aandrongen op het afkappen van de competitie. Van Es houdt zich op de vlakte. "Ik heb me er niet echt aan gestoord. Ik stoor me sowieso niet zo snel aan dingen, dat vind ik zonde van mijn energie", zegt hij.

"Ergens vind ik het ook wel begrijpelijk dat clubs met hun eigen standpunt komen. Iedereen heeft zo zijn belangen. Natuurlijk is er dan strijd over hoe we dingen moeten doen. Dat zal in andere branches niet anders zijn. In het voetbal ligt alleen alles onder een vergrootglas."

Van Es hoopt dat na dinsdag alle neuzen weer dezelfde kant op staan. "Ik denk dat het belangrijk is dat we dit met zijn allen oppakken en dat we solidair zijn naar elkaar toe. Ik denk dat alle clubs beseffen dat er ook een collectief belang is. De koers is nu weer duidelijk. We moeten weer vooruitkijken met zijn allen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws