'Twee speelsteden trekken zich mogelijk terug uit EK 2021-organisatie'

'Twee speelsteden trekken zich mogelijk terug uit EK 2021-organisatie'

09-04-2020 08:40 Laatste update: 10:51
26

De UEFA is met de twaalf speelsteden voor het EK 2020 in gesprek over een verplaatsing naar 2021. De Europese voetbalbond wil dat alle voor dit jaar geboekte stadions ook volgend jaar beschikbaar zijn, maar twee speelsteden hebben daar hun sterke twijfels bij.

Volgens The Daily Mail overwegen Bilbao (Spanje) en Rome (Italië) niet deel te nemen aan de organisatie voor het EK volgend jaar. Spanje en Italië behoren tot de zwaarst getroffen landen in de coronacrisis en zitten niet te wachten om met de huidige onzekerheid over de verspreiding van het virus te werken aan de verplaatsing van het toernooi.

Andere speelsteden worstelen met al geplande events in 2021 die conflicteren met het nieuwe speelschema van het EK. Wembley heeft al een groot aantal lucratieve optredens moeten cancelen omdat het drie groepswedstrijden, de halve finales en de finale van het EK organiseert. De UEFA praat ook met Amsterdam over de verplaatsing van het toernooi. De Johan Cruijff Arena moet eveneens schuiven met zijn programma, maar vooralsnog lijken de partijen erop in te zetten dat de hoofdstad ook volgend jaar een speelstad is op het EK.