Superfan (69) stort geld op rekening Anderlecht: 'Ik mik op 20 miljoen euro'

Superfan (69) stort geld op rekening Anderlecht: 'Ik mik op 20 miljoen euro'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 11:34do 09-04-2020 om 11:34

Anderlecht zit op zwart zaad en hoopt daarom dat Belgische clubs die in Europa spelen solidair zullen zijn met Paars-Wit. Supporter Etienne Wils gaat daar echter niet op wachten.

De 69-jarige Wils heeft een steunfonds opgericht voor Anderlecht en stort zelf alvast 1.000 euro. "Ik wil 20 miljoen verzamelen", vertelt Wils aan Het Laatste Nieuws. "En als we dat bedrag bij elkaar hebben, dan ga ik het persoonlijk overhandigen op de club."

"Bij Anderlecht weten ze niets af van mijn initiatief. Ze zullen wel blij zijn, zeker? Ik ben deze voormiddag bij een Argenta-bankkantoor in Hasselt langs geweest en ik heb de eerste 1.000 euro in het nieuwe fonds gestort. Ik hoop dat veel fans mijn voorbeeld volgen. Hoeveel supporters telt Anderlecht in België? Toch gemakkelijk 100.000, als die allemaal een klein of groot bedrag storten, is onze club er zo weer bovenop."

Wils hoopt zo een einde te maken aan de malaise bij Anderlecht. "Wat kan mij die 1.000 euro schelen? Voor mij is dat drinkgeld als ik bedenk hoeveel plezier Anderlecht mij de afgelopen 40 jaar heeft bezorgd. Na drie maanden maak ik een tussenbalans op, dan moet dat eerste miljoen op de bankrekening staan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws