Grapperhaus over weigerende burgemeester: 'Hij kan daarover beslissen'

Grapperhaus over weigerende burgemeester: 'Hij kan daarover beslissen'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 21:51do 09-04-2020 om 21:51

Lokale overheden zijn in de positie om betaald voetbalwedstrijden in hun gemeente te verbieden, stelt minister Ferd Grapperhaus. De Eindhovense burgemeester John Jorritsma liet deze week weten dat hij geen wedstrijden van PSV in juni wilde en kreeg bijval van diverse collega's.

Grapperhaus toont begrip voor de uitlatingen van Jorritsma. "Hij kan als burgemeester daarover beslissen, dat soort beslissingen kunnen zeker van invloed zijn op het besluit van de KNVB", wordt de minister van Veiligheid en Justitie geciteerd door De Telegraaf.

De CDA-politicus heeft ook kennisgenomen van de plannen van de KNVB, die de Eredivisie medio juni hoopt te hervatten. Of dat ook realistisch is, zal eind april moeten blijken: het kabinet gaat dan weer in overleg met het RIVM om over de coronamaatregelen te spreken. "We zullen de komende weken als kabinet besluiten of we vinden dat het verbod op vergunningsplichtige evenementen, waar de voetbalwedstrijden onder vallen, wel of niet verlengd gaat worden en daar zal iedereen toch echt even op moeten wachten."

Grapperhaus hoopt echter het beste voor de voetbalfans. "Ik begrijp heel goed dat voetbal voor heel veel mensen een belangrijk vermaak is en ik begrijp heel goed dat de KNVB zo lang mogelijk probeert te kijken wat mogelijk is", stelt hij. "Ik snap wel dat men de hoop erin houdt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws