Chelsea-spelers in tranen na ontslag Mourinho: 'Alsof er iemand overleden was'

Chelsea-spelers in tranen na ontslag Mourinho: 'Alsof er iemand overleden was'

14-04-2020 17:45
10

José Mourinho pakte tussen 2004 en 2007 twee landstitels, één FA Cup en twee League Cups met Chelsea, maar in het najaar van 2007 werd hij bedankt voor bewezen diensten. Het ontslag van The Special One hakte erin, weet toenmalig middenvelder Steve Sidwell nog.

Mourinho was in ongenade gevallen bij enkele bestuursleden en stapte de kleedkamer in om zijn spelers op de hoogte te brengen van zijn ontslag. "Het was ongemakkelijk", haalt Sidwell het moment terug in gesprek met The Athletic. "Je kon een speld horen vallen, net alsof iemand was overleden."

Het nieuws viel bij met name de bepalende spelers rauw op het dak. "Ik zag Didier Drogba, Frank Lampard en John Terry in elkaar krimpen, huilend op de vloer liggen. Mij greep het ook aan, erg vreemd om mee te maken."

Avram Grant volgde Mourinho uiteindelijk op en Chelsea sloot het seizoen zonder prijzen af. The Blues verloren de League Cup-finale van Tottenham Hotspur en eindigden in de Premier League als tweee achter Manchester United, dat ook in de Champions League-finale te sterk bleek.