Breaking news

EK-stunt van debutant Finland overschaduwd door Eriksen-gebeurtenissen

'Gewoon' trainen in Zweden: 'Ik klaag niet, ben hartstikke blij dat we nog mogen'

'Gewoon' trainen in Zweden: 'Ik klaag niet, ben hartstikke blij dat we nog mogen'

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2020 om 22:46wo 15-04-2020 om 22:46

Niet in alle landen ligt het voetbal stop. Zo gaat de competitie in Wit-Rusland 'gewoon' door en wordt er in Zweden getraind voor de start van het nieuwe seizoen. Dat tot verbazing van Kevin van Kippersluis, aanvaller van de Zweedse club Eskilstuna.

In Zweden mogen mensen nog steeds gaan uit eten een in een restaurant en is fysiek trainen voor voetballers ook geen probleem. "Dat is heel onwerkelijk", zegt de Nederlandse aanvaller tegen het Algemeen Dagblad. "Heel de wereld is in rep en roer, maar hier gaat alles door. Dat is best wel gek, ja. Maar ik ga niet klagen, ik ben hartstikke blij dat we nog mogen trainen."

De ploeg bereidt zich zoals normaal voor op een nieuw seizoen en dus werkt Van Kippersluis, oud-speler van onder meer Cambuur en FC Volendam, trainingen af zoals dat altijd gebeurt. "Mijn collega's in andere landen zouden ook wel lekker aan de gang willen gaan", zegt hij over de berichten die hij van andere voetballers krijgt. "Echt jaloers zijn ze niet, maar ze zouden best graag in onze schoenen willen staan."

Van Kippersluis is niet de enige Nederlander bij Eskilstuna. Ook Lesly de Sa en Nick Wolters verdienen de kost bij de Zweedse club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws