Totti loopt leeg over AS Roma-breuk: Soms zit ik in de auto en kan ik wel janken

Totti loopt leeg over AS Roma-breuk: "Soms zit ik in de auto en kan ik wel janken"

19-04-2020 09:46 Laatste update: 12:45
27

Bij AS Roma ziet men Francesco Totti voorlopig niet terug. De 43-jarige Italiaan is gebrouilleerd geraakt met de clubleiding, nadat hij in 2017 werd 'gedwongen' te stoppen. Dat doet hem tot de dag van vandaag veel pijn.

Totti zet tegenwoordig geen voet meer op het trainingscomplex van Roma. De ruzie begon in 2017, toen de Italiaanse topclub besloot hem géén nieuw contract aan te bieden. "Ik wilde helemaal niet stoppen", vertelt Totti in een Instagram-gesprek met generatiegenoot Luca Toni. "Ik voelde me lichamelijk goed, dus waarom zou ik?"

"Maar ik wilde mijn tijd bij Roma niet verpesten, dus het was beter om te stoppen in plaats van ergens anders nog een jaar door te gaan. Maar ik zag tijdens de trainingen dat ik nog steeds veel te bieden had en dat ik voor niemand onder hoefde te doen. Natuurlijk komt er aan alles een einde, maar het probleem was dat sommige mensen me wilden doen geloven dat het mijn beslissing was."

En dat steekt, vertelt Totti. "Want ik zou een been laten afhakken voor Roma", zegt het clubicoon, die zijn hele voetballeven in Stadio Olimpico bleef. Na het einde van zijn carrière ging Totti aan de slag als directeur, maar hij kreeg het gevoel buitengesloten te worden door eigenaar James Pallotta en zijn adviseur Franco Baldini en stopte vorig jaar. "Zolang de situatie zo blijft, zet ik geen voet meer op Trigoria."

"Ik blijf altijd buiten de poort", aldus Totti, die regelmatig zijn zoon afzet voor een training bij Roma. "Soms zit ik in de auto en kan ik wel janken, dat ik na dertig jaar geen stap meer naar binnen zet. Ik heb nog goede vrienden die naar buiten komen om hallo te zeggen. En mijn zoon vraagt soms om naar hem te komen kijken, maar ik kan het niet. Dat zou mijn hart niet verdragen."