Sparta dient plan in bij KNVB voor wedstrijden mét publiek: 'Zo zou het kunnen'

Sparta dient plan in bij KNVB voor wedstrijden mét publiek: 'Zo zou het kunnen'

22-04-2020 11:38
69

Sparta heeft bij de KNVB een plan ingediend om na 1 september weer wedstrijden te kunnen spelen mét publiek. Dat vertelt directeur Manfred Laros aan RTV Rijnmond.

De problemen voor clubs stapelen zich op door het besluit van het kabinet om tot 1 september geen vergunningsplichtige evenementen toe te staan. Bij Sparta probeert men echter in oplossingen te denken binnen de kaders van de 'anderhalvemetermaatschappij'. "We hebben een idee bij de KNVB ingediend hoe we met publiek zouden kunnen spelen", aldus Laros.

Volgens de Sparta-directeur is er op Het Kasteel plek voor vier- tot vijfduizend toeschouwers. Om de drie stoeltjes zal iemand kunnen plaatsnemen. "Er zijn verschillende varianten, maar je moet rekening houden met een bezettingsgraad van dertig tot vijftig procent. Het is een gedachte van hoe het zou kunnen. De KNVB moet daarna met een algemene richtlijn komen, die per club weer gespecificeerd kan worden."

Hoe het moet met de toestroom naar het stadion en supporters die bijvoorbeeld naar de wc moeten, weet Sparta nog niet. Laros: "En zo zijn er nog honderd vragen. Bijvoorbeeld wat te doen met uitsupporters? Dat is verder aan de KNVB."