Levchenko houdt hart vast voor Eredivisie: Dat kan nog een heel gedoe worden

Levchenko houdt hart vast voor Eredivisie: "Dat kan nog een heel gedoe worden"

22-04-2020 15:12
19

Het hangt in de lucht, maar de spelersvakbond VVCS heeft nog geen verzoeken van clubs binnengekregen over het inleveren van salaris. Dat zegt voorzitter Evgeniy Levchenko tegen het ANP.

Nu er zeker tot 1 september niet wordt gevoetbald, is de nood hoog bij de clubs. Het ligt voor de hand dat de salarissen van spelers gedurende de voetballoze periode worden verlaagd. "Je hoort weleens wat in de wandelgangen", reageert Levchenko. "Maar officieel is dat nog niet aan ons gevraagd. In het buitenland hoor je weleens dat spelers plotseling 50 procent moeten inleveren. Zonder al te veel overleg, daar ben ik niet zo'n voorstander van."

De mededeling van het kabinet om het betaald voetbal te schrappen, kwam niet als een verrassing voor Levchenko. "Iedere voetballer verveelt zich en wil graag spelen, maar als de overheid oordeelt dat het niet veilig is, dan houdt het op."

De KNVB staat nu voor een duivels dilemma: de vraag is hoe het lopende seizoen wordt beëindigd. "Ik hoop dat de clubs er nu uitkomen wie er volgend seizoen Europa in mag en welke clubs de Eredivisie volgend seizoen vormen. Dat kan nog een heel gedoe worden. Welke beslissingen de KNVB ook neemt, er zullen altijd clubs teleurgesteld zijn. Maar we mogen er ook van uitgaan dat daar mensen zitten die zware beslissingen kunnen nemen."