'ADO had het echt niet gered, ik heb nog nooit zo'n slecht Den Haag gezien'

'ADO had het echt niet gered, ik heb nog nooit zo'n slecht Den Haag gezien'

23-04-2020 14:12
103

Het moment van de waarheid nadert voor ADO Den Haag: vrijdag hakt de KNVB een knoop door over de afwikkeling van de Eredivisie en Eerste Divisie. Aad Kila (66) houdt zijn hart vast voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

"Voor ADO is het te hopen dat ze een streep onder de competitie zetten en dat Den Haag zo in de Eredivisie blijft. Of dat realistisch is? Ik weet het niet. Ik denk dat niemand dat weet", zegt Kila, oud-speler en icoon van ADO, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Het is een heel moeilijke zaak voor de KNVB. Er moet een beslissing vallen, maar wat juist is weet je ook niet. Voor de club is het sidderen en hopen dat we opnieuw mogen beginnen. Maar daar neemt de Eerste Divisie geen genoegen mee, zeker niet die twee bovenaan (SC Cambuur en De Graafschap, red.)."

Kila had, toen er nog wél gevoetbald werd, de moed redelijkerwijs al opgegeven. "Als de competitie door was gegaan dan hadden ze het echt niet gered. Honderd procent. Met al die Engelsen, ik heb nog nooit zo'n slecht Den Haag gezien."

Toch is er nog een strohalm voor ADO. "Eigenlijk zou het niet kunnen om er nog in te blijven, maar dit is zo uitzonderlijk. Er is geen touw aan vast te knopen, maar het kan en voor ADO is in de Eredivisie blijven van levensbelang."