Inzaghi over dramatische Ajax-uitschakeling: 'Het hielp dat Chivu uitgleed'

Inzaghi over dramatische Ajax-uitschakeling: 'Het hielp dat Chivu uitgleed'

23-04-2020 22:24 Laatste update: 22:29
48

Filippo Inzaghi wordt op 23 april regelmatig herinnerd aan een doelpunt dat hij nooit gemaakt heeft. De inmiddels 46-jarige oud-spits gidste AC Milan op 23 april 2003 in de dying seconds van de wedstrijd naar een Champions League-zege op Ajax, hoewel Jon Dahl Tomasson uiteindelijk op de doellijn de winnende 3-2 maakte.

De Rossoneri haalden op het nippertje de halve finale en wonnen uiteindelijk de eindstrijd van Juventus. "Zeventien jaar geleden alweer... Het doet me nog steeds veel om over deze avond te praten", vertelt Pippo via Instagram aan de Italiaanse commentator Carlo Pellegatti. Datzelfde geldt voor de fans van AC Milan, die Inzaghi nog steeds dankbaar zijn. "Als je hen vraagt naar hun favoriete goal van mij – afgezien van die twee in de Champions League-finale van 2007 – dan wordt deze vaak genoemd. Terwijl die niet eens op mijn naam staat..."

De winnende treffer tegen Ajax kwam niet zonder enig fortuin tot stand: terwijl Massimo Ambrosini de bal doorkopte, gleed Christian Chivu uit, waardoor Inzaghi vrij voor doelman Bogdan Lobont kwam te staan. "Het hielp wel dat Chivu uitgleed. Ik wist dat het veld in San Siro soms glad kon zijn. Daarom was ik er altijd zeker van dat ik de juiste noppen onder mijn schoenen had."