Drie Volendamse voorstellen afgeschoten: Was absoluut niet aan de orde

Drie Volendamse voorstellen afgeschoten: "Was absoluut niet aan de orde"

24-04-2020 18:51
12

Keje Molenaar heeft namens FC Volendam een tipje van de sluier opgelicht over het overleg tussen de KNVB en de clubs van vrijdagmiddag. Het Andere Oranje heeft diverse voorstellen gedaan, die echter niet ingewilligd werden en is uiteindelijk één van de grote verliezers van het overleg.

FC Volendam legde beslag op een periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie, maar kan die niet verzilveren, aangezien de play-offs om promotie/degradatie niet doorgaan. "We hebben gepoogd om nog iets van de play-offs eruit te slepen", vertelt Molenaar in gesprek met de clubkanalen van FC Volendam. "We hebben eerst aan Eric Gudde (de KNVB-directeur, red.) voorgesteld om alsnog te loten. Dus NAC (ook periodekampioen, red.), Volendam en Fortuna (nummer 16 van de Eredivisie, red.) in een pot en eentje eruit trekken die in de Eredivisie mag spelen. Daar hebben ze over beraadslaagd, maar dat was absoluut niet aan de orde."

De Volendamse delegatie liet het er echter niet bij zitten. "Toen hebben gevraagd: mogen NAC en Volendam dan volgend seizoen verzekerd zijn van nacompetitie, als vooruitgeschoven prijs in verband met onze prestatie van dit jaar? Dat was óók onbespreekbaar", aldus Molenaar, die nóg een suggestie had. "Het uitspelen van het seizoen in Zeist, in een afgesloten kader. Dat was óók niet aan de orde, daar had de regering al een streep doorheen gehaald."

De Wijdbroeken zullen het moeten doen met een financiële compensatie, samengesteld uit een 'solidariteitspot'.