Ten Hag: 'Laatste jaren hebben we kunnen investeren, nu mogen we dat niet'

Ten Hag: 'Laatste jaren hebben we kunnen investeren, nu mogen we dat niet'

24-04-2020 21:35 Laatste update: 25-04-2020 15:37
51

Ajax-trainer Erik Ten Hag spreekt van 'een seizoen met een zwart randje'. Hij had gehoopt dat zijn ploeg de 35e landstitel binnen kon halen in de laatste negen wedstrijden, maar het seizoen 2019/2020 werd vrijdag officieel beëindigd. Wel mag Ajax de Champions League in, maar kampioen is de ploeg niet.

"We staan na 76 procent van de wedstijden bovenaan en hebben 23 van de 25 speelrondes de koppositie in handen gehad", laat Ten Hag weten op de clubsite van Ajax. "Maar we hadden het zo graag op het veld uitgeknokt én gewonnen. Nu krijgen we niet de mogelijkheid om het tastbaar in de vorm van een schaal te maken."

Wedden

Meer odds

De kans bestaat dat Ajax aankomende zomer afscheid moet nemen van een aantal spelers. Desondanks rekent Ten Hag erop dat de selectie ook volgend seizoen over genoeg kwaliteit beschikt. "Daar ga ik wel vanuit. Er bestaat een kans dat er een aantal spelers wegvalt. Een zekerheid is natuurlijk Hakim. Verder is de selectie compleet: alle posities zijn veelal dubbel bezet. Vanuit hier gaan we manoeuvreren en sturen. Een onzekere factor is de transfermarkt. Wat gaat daar gebeuren?"

De coronacrisis raakt ook Ajax, zegt Ten Hag. "En dat heeft ook consequenties voor de mogelijkheden. De laatste jaren hebben we voor kunnen investeren, maar op dit moment mogen we dat niet doen. We hebben ervoor gekozen die risico's niet aan te gaan."

Ten Hag had het seizoen liever afgemaakt, maar ziet wel dat de vooraf gestelde doelen behaald zijn. De club won de Johan Cruijff Schaal, plaatste zich voor het tweede seizoen op rij voor de Champions League en overwinterde opnieuw Europees. "En nu zitten we minimaal in de play-offs van de CL. Als de winnaar zich in eigen land rechtstreeks plaatst, zijn we direct gekwalificeerd. Dan heb je al je doelen gehaald. Maar het moge duidelijk zijn dat het een seizoen met een zwart randje is."